Сладките кученца на VITACRAFT Eкперимента на Canon Geliografic studio

Съвети за добър портфолио сайт.

Posted by digitalmojito On неделя, 9 май 2010 г. 0 коментара

Всеки,който иска да се представи добре в интернет пространството търси възможно най-приятният и функционален дизайн.Задачата никак не е лесна,но ви предлагам няколко съвсем прости стъпки,които ще направят сайта ви по-добър и запомнящ се.Спестете си усилия и време!

ЛОГО
Това е едно от първите неща, които  забелязваме в един сайт.Освен,че логото трябва да се вписва с дейността и цялостният замисъл,разположението му също е от значение.А именно в горния ляв ъгъл,където най-бързо ще привлече вниманието ни. Ако и поставим на логото си линк към началната страница ще сме спечелили още една точка в наш плюс.

ЛОЗУНГ
Има две основни задачи. Първата е да запознае посетителят с дейността, която предлагаме , и втората не по-маловажна функция е да накара потенциалния клиент да ни запомни.

ПОРТФОЛИО
Тук е мястото, където трябва да публикуваме най-добрите си проекти. Те трябва да са онагледени с хубави изображения и снимки. Добре е да има и кратко описание под всеки проект. Желателно е да има място,където посетителите да могат да изкажат своето мнение. На част от тях би им харесало да видят и етапите по изпълнението на даден проект, както и крайния резултат.

УСЛУГИ
Лозунгът вече е дал някаква представа какво правиме, но трябва и да се даде по-подробна информация за всяка услуга или продукт,която предлагаме.

ЗА МЕН
Тук трябва да напишеме нещо за себе си.  Няма нужда да  бъдем скромни, ако имаме някакакви награди или нещо друго, с което да се похвалиме то нека повече хора го видят. Би било в плюс,но не бива да се прекалява.


КОНТАКТ
Това е основния елемент в един портфолио сайт, и незнам поради каква причина, точно това в много сайтове се пренебрегва. Не е достатъчно тази информация просто да фигурира някъде из сайта. Трябва да бъде на видно, дори НАТРАПЧИВО място, за да може потенциалните ни клиенти лесно да се свържат с нас.
.
БЛОГ
Блогът също е една добра възможност да обогатиме съдържанието на сайта си. Ще се изненадаме колко много посетители биха били заинтересувани от публикациите ни.

Няма коментари:

.
blogspot hit counter